جغد بندری
جغد بندری

جغد بندری

آدم آدم است

امسال در حالی که تصمیم داشتم نمایش جدیدم رو شروع کنم با پیشنهاد بازی در نمایش "آدم آدم است" رو به رو شدم. به دلیل کمبود وقت پس از صحبت های اولیه پذیرفتم که نقش "فیرچایلد"، فرمانده خون آشام این نمایش را بازی کنم. "آدم آدم است"  نوشته ی برتولت برشت قرار است در جشنواره منطقه ای تئاتر دانشجویی که از 5 تا 10 اردیبهشت در کیش برگزار می شود به روی صحنه برود. در این نمایش با فریده گرمساری، رضا غریب زاده دریایی، مجید کشاورز، ساناز نجفی، صالح صالح زاده، محمد حمزوی و مجتبی حمیدی هم بازی هستم. کارگردان این نمایش هم فریده گرمساری که مهران محمودزاده دهبارزی به عنوان استاد راهنما در کنارش کار می کند.


با اینکه علاقه و ارادات خاصی به بازیگری تئاتر دارم اما حدود چهار ساله که بیشتر دغدغه های هنریم  حول محور  کارگردانی تئاتر می گذره که نتیجه اش هم سه گانه های "خانواده وینگفیلد"، "خانواده استریندبرگ" و "خانواده لورنزو" بود که بین سال 90 تا 92 به روی صحنه بردم.  

 سال گذشته بخاطر بازی در نمایش "غزل پری دریایی" و تمرینات پیوسته در طول سال و حضور در جشنواره های متعدد نتونستم هیچ نمایشی را کارگردانی کنم، اما امسال قصد دارم یک کار ایرانی را به روی صحنه ببرم. نمایش ایرانی که یک بانوی عزیز هرمزگانی به نام شریفه بنی هاشمی آن را نوشته است. 

امیدوارم به کمک دوستان خوب گروهم (تئاتر کارگاه)، اجرای موفقی برای مردم داشته باشیم. 

ما، مردم قرن 21



هیچ وقت نمی‌توانستیم به این راحتی وانمود کنیم که خیلی چیز می‌دانیم، بدون اینکه واقعاً چیزی بدانیم! ما به مطالب موضوعی و مرتبط در فیس‌بوک، توئیتر یا ایمیل‌های خبری نوک می‌زنیم و بعد آن‌ها را نشخوار می‌کنیم، تا مبادا به عنوان بی‌سوادان فرهنگی شناخته شویم. تا بتوانیم پست بگذاریم، نظر بدهیم و متن بفرستیم؛ طوری که انگار واقعاً دیده‌ایم، خوانده‌ایم، تماشا کرده‌ایم و گوش داده‌ایم. آنچه برای ما اهمیت دارد لزومن این نیست که واقعن این مطالب دست اول را مصرف کرده باشیم، بلکه فقط کافی است بدانیم چنین چیزهایی وجود دارند و درباره‌شان یک نظری داشته باشیم و بتوانیم در گفت‌وگوها شرکت کنیم.
ما به شکلی خطرناک به نوعی «تقلید از دانایی» نزدیک می‌شویم، دانایی‌ای که در واقع «الگوی جدیدی از نادانی» است.


- کارل تارو گرینفلد،‌ ژورنالیست ژاپنی: +

شانس ورزش برای حسن روحانی

حسن روحانی در ورزش خوش شانس است. بعد از انتخابش به عنوان رئیس جمهوری، تیم ملی کشور به جام جهانی راه یافت. تیم ملی والیبال در چند دوره بسیار خوش درخشید و حالا تیم کشتی ایران قهرمان کشتی جهان شد، آن هم در امریکا !

البته ورزش ایران  بعد از انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهور، در رشته های دیگر هم موفقیت هایی داشته که من به یاد ندارم. 



خبر خوب برای اهالی تئاتر

نمایش سقراط به کارگردانی حمید رضا نعیمی بعد از اجراهای موفقی که در سال‌های ٩٢ و ٩٣ داشت دوباره از نوروز ٩٤ در تالار وحدت روی صحنه آمده است. این نمایش پرمخاطب جمعه ٢١ فروردین میزبان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است. دکتر محمدهادی ایازی، قائم‌مقام وزیر در امور مشارکت‌های اجتماعی، علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجید جوزانی دیگر مسوولانی بودند که وزیر بهداشت، درمان و آموزش را همراهی کردند. دکتر هاشمی ‌پس از تماشای نمایش «سقراط» از اقدامات این وزارتخانه برای رفع مشکلات درمانی هنرمندان خبر داد.

نمایش «سقراط» هفته پیش در یک اجرای ویژه تمام عواید فروش بلیت خود را به درمان هنرمندان مبتلا به بیماری‌های خاص اختصاص داده بود؛ دکتر هاشمی درباره رفع مشکلات این هنرمندان گفت: در جلسه‌ای با اعضای خانه تئاتر درباره مشکلات درمانی هنرمندان گفت‌وگو کردیم و امیدواریم بتوانیم برای حل این مشکلات اقداماتی انجام بدهیم. همچنین قرار شد برای ارتقای بهداشت عمومی و فرهنگ‌سازی عمومی جهت رعایت بهداشت، دکتر ایازی به خانه تئاتر و خانه سینما سفارش تولید آثاری را بدهند.
وزیر بهداشت و همراهانش همچنین با حضور در پشت صحنه با عوامل نمایش دیدار و گفت‌وگو کردند.
حمیدرضا نعیمی، نویسنده و کارگردان نمایش «سقراط» ضمن تشکر از وزیر گفت: یکی از دلگیری‌های بزرگ ما این بود که مسوولان ما تئاتر نمی‌دیدند و این دردناک است چون تئاتر فصلی برای اندیشه است. اما در یکی دو سال اخیر اتفاقات خوبی افتاده است و مسوولان به تماشای تئاتر می‌آیند و به همین دلیل از شما ممنونیم.
نعیمی خطاب به دکتر هاشمی از رنج هنرمندان بیمار سخن گفت و ادامه داد: می‌دانیم رفع کمبود سالن تئاتر وظیفه وزیر بهداشت نیست، اما شما حتما می‌دانید که بیماری هنرمندان بسیار جدی است. هر هنرمندی که از پا درمی‌آید کتابخانه بزرگی است که به آتش کشیده می‌شود. اگر برای بیماری هنرمندان فکری نکنیم و از دست بدهیم‌شان، جایگزینی برای‌شان نخواهیم داشت. هنرمندان روی صحنه‌ها جان‌فشانی می‌کنند تا هنر ایران را به گونه‌ای ارایه کنند که مردم با فرهنگ و هنر سرزمین‌مان انس بیشتری بگیرند. اما همین هنرمندان در زمان بیماری رنج می‌کشند چون نه بیمه دارند و نه حمایت می‌شوند. شما که با مسوولان رده‌بالا مانند رییس‌جمهوری در ارتباط هستید لطفا به ایشان بگویید که هنرمندان تئاتر سختی می‌کشند اما تا حالا پایداری کرده‌اند و اعتراض نکرده‌اند، به این امید که در این دو سال باقیمانده از عمر دولت اتفاقات خوبی بیفتد.
در ادامه، سخنان دکتر ایازی، قائم‌مقام وزیر بهداشت با استقبال گروه اجرایی نمایش «سقراط» همراه شد، او گفت: در جلسه دو روز پیش با اعضای خانه تئاتر، آقای دکتر هاشمی به ما دستور دادند همه هنرمندان تئاتر ضمن اینکه بیمه تامین اجتماعی بشوند بیمه مکمل طلایی هم داشته باشند. درباره محدودیت سالن هم روز پنجشنبه آقای دکتر هاشمی با رییس محترم جمهوری صحبت کردند و قرار شد آقای مرادخانی پیشنهادی تنظیم کنند تا تمام سالن‌های در اختیار دستگاه‌های دولتی، تجهیز شوند و جامعه تئاتری از آنها استفاده کنند. همچنین هنرمندانی که خدای نکرده به بیماری‌های خاص مبتلا بشوند تحت پوشش کامل قرار می‌گیرند و داروی مورد نیاز آنها تامین می‌شود.
فرهاد آییش، لادن مستوفی، بهناز نازی، ایوب آقاخانی، یعقوب صباحی، کتانه افشاری‌نژاد، نقی سیف‌جمالی، سیاوش چراغی‌پور، بهار نوحیان، بهمن عباس‌پور، رضا جهانی، بهنام شرفی، مجید نوروزی، مهرداد خانی، یاسمن کاکایی، راشین دیدنده، روژین رحیمی، مجید قادری، بهمن ناصری و محمد نژاد بازیگرانی هستند که در نمایش سقراط به ایفای نقش می‌پردازند.

منبع: +

راهیابی مقاله مجید سرنی زاده به کنفرانس بین‌المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی

مجید سرنی زاده که به تازگی به عنوان مشاور امور پژوهشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان منصوب شده با مقاله "توسعه صنایع فرهنگی از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان" به کنفرانس بین‌المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی که اردیبهشت‌ماه در مشهد برگزار خواهد شد راه یافت. این پژوهش با بررسی موانع و چالش‌های پیش رو توسعه صنایع فرهنگی در کشور و همچنین بررسی ظرفیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان، مسیری را برای تسهیل و تسریع توسعه صنایع فرهنگی کشور پیشنهاد می‌کند.

کنفرانس بین‌المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی که میزبان سخنرانی مجید سرنی‌زاده با عنوان "توسعه صنایع فرهنگی از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان" است نیز به دبیری پروفسور سعید خزایی مدیر مرکز آینده‌پژوهی دانشگاه تهران و با حضور اساتید برجسته بین‌المللی همچون پروفسور کارابولوت، پروفسور تایو و پروفسور فنگ‌جی در تاریخ سی ام اردیبهشت ماه سال‌جاری در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

گفتنی است مجید سرنی‌زاده کارشناس ارشد فلسفه علم دانشگاه اصفهان، کارگردان و سرپرست تئاتر کارگاه بندرعباس و پژوهشگر بین‌المللی مطالعات اجرا، پیش از این با مقالاتی با عنوان "Theater Should be beurned" در سمپوزیوم بین‌المللی تئاتر تجربی شانگهای 2013، "حافظه حرکتی جمعی و تئاتر مبتنی بر حرکت" و "بررسی ظرفیت‌های نمایشی شعر نو به عنوان متن اجرای نقالی"، "در همایش ملی مطالعات اجرا (جایزه دکتر ناظر‌زاده‌کرمانی)، 1393 و با پژوهش‌هایی با عناوین "Avant-garde theater and The Collective gesture memory" و "The Refer of avant-garde theater to traditional theater در کنفرانس بین‌المللی مطالعات اجرا 2014، حضور داشته است.

در همین باره: خبرگزاری فارس             

بهار

این روزها در هر جمع و محفلی صحبت از توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی در میان است. اغلب مردم از این توافق خرسند هستند و تعدادی هم ناراحت!

مردمی که خوشحال هستند فشار تحریم را با پوست و استخوان خود درک کرده اند و حالا که حرف از رفع تحریم ها در  میان است احساس می کنند می توانند دوباره نفس بکشند...

گروه ناراحت هم احساس می کند مقاومت 10 ساله و اقتدار ملی ایران با این توافق از بین می رود و از توان نظامی کشور کاسته خواهد شد. 

امیدوارم با رفع تحریم ها و کم کار شدن نیروگاه های هسته ای، مثل کشورهای ژاپن و آلمان در صنعت رشد قابل قبولی داشته باشیم!!!